PODEM CONTINUAR SENT D'ESQUERRES ?

Imagen de cubierta: PODEM CONTINUAR SENT D'ESQUERRES ?
Price: 15,00€
Disponible
Libro de la Distribuidora: 
Editorial: 
Coleccion del libro: 
Idioma: 
Catalán
Número de páginas: 
132
Dimensiones: 210 cm × 150 cm × 0 cm
Fecha de publicación: 
2015
Materia: 
ISBN: 
978-84-86469-89-4

Per a Inmanuel Kant la diferència entre la mà esquerra i la mà dreta era la revelació mateixa de l'espai com a marc d'oposicions insuperables. Les dues mans poden unir-se -per aplaudir o resar- però en cap cas poden substituir-se; estan enfrontades, radicalment renyides, sense que cap operació lògica pugui resoldre aquesta contradicció espacial absoluta. No hi ha síntesi possible que pugui reconciliar-les; cap transformació de l'esperit
pot posar-ne una al lloc de l'altra. Per més que girem i retorcem les mans, la mà esquerra mai podrà ser la mà dreta ni, al revés, la mà dreta convertir-se -a base de moure's- en la mà esquerra.

És per això que aquesta diferència constitueix, encara avui, la primera norma de tota orientació en l'espai. En l'àmbit polític Podem continuar sent d'esquerres? respon en sí menor a la pregunta que titula el llibre, i ho fa amb la genialitat habitual de l'autor i amb una suggeridora i provocadora proposta: cal ser revolucionàries econòmicament, reformistes institucionalment i conservadores antropològicament.

Otros libros recomendados

AUTOR/A

ALBA RICO, SANTIAGO

Santiago Alba Rico (Madrid, 1960) estudió filosofía en la Universidad Complutense de Madrid. Entre 1984 y 1991 fue guionista de tres programas de televisión española (el muy conocido La bola de cristal entre ellos). Ha publicado artículos en numerosos periódicos y revistas y, entre sus obras, se cuentan los ensayos Dejar de pensar, Volver a pensar, Las reglas del caos (finalista del premio Anagrama 1995), La ciudad intangible, Vendrá la realidad y nos encontrará dormidos, Capitalismo y nihilismoy El naufragio del hombre. En 2007 Caballo de Troya editó su libro Leer con niños.