UN CONTE

Imagen de cubierta: UN CONTE
Price: 17,00€
Disponible
Libro de la Distribuidora: 
Editorial: 
Coleccion del libro: 
Idioma: 
Catalán
Traductor/a: 
Número de páginas: 
32
Dimensiones: 330 cm × 204 cm × 0 cm
Fecha de publicación: 
2015
ISBN: 
978-84-941831-9-5

Daniil Jarms (1905-1942), poeta, autor teatral i escriptor de narracions breus, és avui dia reconegut com un dels grans representants de l'avantguarda russa d'entreguerres. La seva obra, aliena a les imposicions estètiques del règim estalinista, va romandre inèdita (però transmesa en samizdat) fins a dècades després de la seva mort. Jarms va ser arrestat i va morir de gana en un hospital psiquiàtric de Leningrad, ja assetjada, el 2 de febrer de 1942. Fins a aquesta data, solament dues dels seus poemes i alguns relats infantils havien estat editats en antologies o publicacions periòdiques.

Mescla explosiva d'humor, desimboltura trepidant i experimentalisme, Un conte versa sobre la imaginació i la llibertat per construir(ens) i deconstruir el món. De la conversa dels dos nens protagonistes, Vania i Lenochka, brollen algunes d'aquestes històries possibles que es desparraman torrencialment quan tenim ganes de gaudir d'una bona narració. I sempre tenim ganes. Tan fascinant és el joc de la literatura que els personatges quedin al final atrapats a la xarxa circular de la seva pròpia fantasia.

Aquesta hilarante proposta de Jarms (o DanDan o Khorms o Charms o Kharms-Shardam?) aconsegueix noquear al lector agafant-ho per sorpresa i embullant-ho també en el joc entre la màgia de l'artifici verbal i la intel·ligència. Les il·lustracions de Rocío Araya recreen amb frescor i exactitud la particular desenvoltura dels personatges i els seus escenaris. Hi ha en aquesta bella recreació plàstica una especial complicitat amb la sensibilitat infantil (una mica salvatge, sense convencionalismes) observada a través de la lent de la ironia. A Jarms li hauria encantat aquesta confabulació, segur.

Stock Duque de Alba: 
1.00

Otros libros recomendados